Hipster: the end of western civilization


Check out this article on ADBUSTERS an also the many reactions on the web.
It's too bitter for my taste, but surely he's making some interesting points, that we will all recognize.

also The Hipster Must Die

2 comments:

Mike Clark said...

ik voel hem wel, de schrijver spreekt in superlatieven om zijn punt waar te maken, maar ik zat niet al te lang geleden een ietwat gelijkwaardige column te schrijven, weliswaar zonder beschuldigende vinger.

Al die psuedo creativiteit van iedereen (waaronder hipsters) tegenwoordig leidt nergens toe en kan uiteindelijk alleen maar leiden tot een tegenreactie. Een tegenreactie op teveel creativiteit zou logischerwijs moeten zijn, niet meer creatief zijn. Iets wat wellicht mijn weinige inspiratie de laatste tijd zou kunnen verklaren.

Of ik ben gewoon te lui, dat kan ook.

Sopassé said...

Een gekke bril opzetten is wel leuk, maar dat maakt iemand nog niet creatief. Ik denk dat hij juist aangeeft dat er een complete non creativiteit heerst onder jongeren en dat resulteert in de hipster die maar pakt wat ie leuk vindt, en de betekenis ervan niet echt interessant vindt.

Zijn analyse van de HIPSTER is alleen een beetje eenzijdig. tis te melancholisch. Ik ben het erg met em eens op sommige punten (de leegheid en lukraak gebruiken van symbolen) maar probeer daar dan een betekenis in te vinden. Wat betekent het dat er geen duidelijke counter culture is? Waarom is hipsterdom een collage van het verleden? Wat zal de backlash daarvan worden?

Het einde van de beschaving vind ik dan een beetje een loos antwoord.
(Beschaafd zijn we trouwens nog nooit echt geweest als mensheid :) aaargh! Spareribs!!)

Ik ga even met een pluche beest en een roze bikini top liggen kotsen met mn ballen op de stoeprand, kan iemand foto maken? Sweet!